Ce inseamna "CALLANETICS"?
Callanetics nu este o gimnastica usoara, desi la prima vedere pare a fi pierdere de timp. Aceasta metoda insa, presupune munca intensa pentru fiecare grupa musculara in parte. Dupa o incalzire facuta "cu simt de raspundere" (altfel va alegeti cu o intindere musculara cum n-ati mai avut), muschii sunt izolat lucrati si intinsi, pentru a creste forta si flexibilitatea lor. Practic se remodeleaza aspectul si tinuta corpului.
Exercitiile sunt astfel concepute incat sa implice in mod special muschii de sub abdomen, fese, solduri, coapse si picioare, adica cele ce ne scot din minti, pe noi femeile, atunci cand acestea prind "forme ciudate" :).
Pentru a practica acest gen de gimnastica nu este nevoie de nici un aparat, nu trebuie sa alergi sau sa sari pana iti dai duhul si nu se supune corpul la cine stie ce maltratari. E suficient un scaun oarecare si 2 mp unde sa te poti intinde pe jos. In plus, poate fi practicat oriunde (chiar pe un petic de iarba, sau in fata televizorului), la orice varsta. Daca veti cauta pe youtube:
o veti gasi pe fondatoarea acestui gen de gimnastica (Callan Pickney), lucrand alaturi de o femeie bine trecuta de varsta a doua (n-am vrut sa spun "batrana"). Singura contraindicatie e data pentru femeile insarcinate, care datorita solicitarii intense a musculaturii, risca sa faca un avort.
De fapt, despre ce este vorba? Cu miscari foarte lente, se adopta cate o pozitie, in care se sta timp indelungat, ceea ce inseamna 25-100 de secunde, in functie de conditia fizica a fiecarui practicant. In aceste pozitii se fac neincetat, scurte miscari de balans (amploarea miscarii fiind de max. 10-15 cm). Pozitia, in combinatie cu miscarile de balans, tin intr-o continua incordare muschii de sub zona pentru care e conceput exercitiul respectiv. In schimb, toate acestea nu-si au rostul daca exercitiile nu sunt executate corect.
Pe scurt, Callanetics este o gimnastica aproape statica, plictisitoare, dar foarte solicitanta pentru intregul sistem muscular, deci foarte eficace. Se spune ca 1 ora de Callanetics echivaleaza cu cel putin 10 ore de aerobic, asadar rezultatele se vad deja dupa cateva sedinte.
Mare grija la coloana vertebrala! In rest...rabdare si perseverenta!
Etichete:
callanetics,
modelarea corpului
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu