Locatie Sol Spa Satu Mare

locatie solspa

Aerobic cu Gabi

Poze Aerobic

Calculator de calorii

Live Traffic Feed

Caini - Anunturi adoptii caini
Credincios, jucaus, prietenos

Social media

twitter rss feedtwitter

Traducere

Cauta pe site

Motor de cautare

căutare personalizată

Profilul meu

Parteneri

Asculta Come4Me

Vremea

Label Cloud

Rezultat cautare Google

joi, 4 februarie 2010

CELULITA SI MASAJUL

ADEVARUL DESPRE MASAJUL ANTICELULITIC






    Am sa incep prin a clarifica (mai bine zis, a dezminti) cele spuse la unele saloane unde se practica acest masaj, sau chiar vorbe auzite in emisiuni televizate.
   Sa fie clar, masajul anticelulitic este dureros pentru ca celulita este o boala a pielii, care ea insasi doare atunci cand asupra ei se exercita presiune. Acest masaj nu este unul de relaxare, se face mai dur, cu framantari, frictiuni si ciupituri, in toate zonele afectete.
   In plus, cel ce spune ca celutita trece dupa cateva sedinte, executate la intervale lungi de timp, nu stie ce vorbeste. Masajul nu da rezultate decat executat cu miscari mai dure, sedinte aplicate consecutiv (cel mai indicat zilnic) pe timp indelungat, dupa care e nevoie in continuare de sedinte pentru intretinere.
   Masajul cel mai eficient pentru a combate celulita, este cel manual. Bineinteles se pot folosi perii speciale, aparate destinate acestui scop, dar toate cu pricepere si la timpul lor. Acestea combinate cu electrostimulare sunt si mai eficiente. Folosirea unei creme cu un continut potrivit si "adevarat" (de asta prefer sa prepar personal cremele pe care le folosesc), adica termoactiva si lipolitica, ajuta si ea la acest proces, dar fara masaj nu rezolva nimic.
   O alta minciuna: masajul anticelulitic trebuie sa se lase cu vanatai. Hallo! Vrem sa ucidem celulita nu purtatorul. Sigur, se intampla sa apara uneori mici semne ale masajului, dar este inadmis sa invinetesti un client ca si cum acesta s-ar pregati sa-si faca rost de o adeverinta la medicul legist, pentru maltratare. Masajul care se lasa cu groaznice vanatai, de cele mai multe ori, in loc sa rezolve problema, duce la efecte nedorite, cum ar fi macro nodulii celulitici.Sigur, sunt persoane foarte sensibile sau cu un grad ridicat de celulita la nivelul corpului, iar acestea se pot invineti urat,vanatai ce trebuie tratate pentru a putea continua masajul(comprese, creme, etc.)
   Alta pacaleala este faptul ca masajul anticelulitic slabeste. Acest masaj stimuleaza tesuturile subcutanate acolo unde circulatia sanguina si cea limfatica sunt deficitare,astfel se urmareste eliminarea apei si a toxinelor in zonele masate,nicidecum a grasimii. Cred ca acum este clar pentru toata lumea de ce trece atat de greu celulita. Nu se poate stoarce abdomenul sau soldurile asa cum ai stoarce o carpa uda, pentru a elimina printr-o singura miscare tot ceea ce s-a depus acolo de-a lungul anilor. Dar cu rabdare, un pic de durere si cu promisiunea fata de tine ca vei urma tot cea ce e scris mai jos, va asigur ca veti castiga aceasta lupta.
   Sa vedem acum ce urmeaza scris mai jos :):
   - prezinta-te la fiecare sedinta de masaj chiar daca doare (personal, celor ce sar peste mai multe sedinte, refuz sa le mai fac masaj si le trimit acasa)
   -ramai cat mai mult timp impachetat cu folie dupa sedintele de masaj
   -pe toata durata tratamentului mananca disociat (ex.: ai acasa orez cu carne, e foarte bun, dar tu mananca o data doar orezul iar peste un timp savureaza si carnea, sau invers). Cel mai bine este sa mananci disociat pe zile, e mai greu dar cu rezultate mai bune.
   -mananca putin dar de mai multe ori pe zi, nu asa cum fac eu :(
   -STRICT INTERZISA orice fel de bautura carbogazoasa.
   -STRICT INTERZISA intalnirea cu patul inainte de a face cel putin 10 minute miscare fizica  (freaca podeaua cu "Domestos" daca n-ai chef de altceva).
   -dupa terminarea tratamentului, continua masajul de intretinere (1 sau 2 ori pe saptamana) cel putin 2 luni.
   Ar mai fi atat de multe liniute, dar nu mai pun altele sa nu va demoralizez. Daca va tineti doar de astea, sunt convinsa ca veti fi multumite si "ca scoase din cutie". Succes si...perseverenta :D.

0 comentarii: