Locatie Sol Spa Satu Mare

locatie solspa

Aerobic cu Gabi

Poze Aerobic

Calculator de calorii

Live Traffic Feed

Caini - Anunturi adoptii caini
Credincios, jucaus, prietenos

Social media

twitter rss feedtwitter

Traducere

Cauta pe site

Motor de cautare

căutare personalizată

Profilul meu

Parteneri

Asculta Come4Me

Vremea

Label Cloud

Rezultat cautare Google

vineri, 26 februarie 2010

PILATES - CE INSEAMNA?

DESCRIEREA TEHNICII PILATES


     Incep prin a spune ca nu trebuie confundat cu YOGA!!!
     Tehnica pilates contine o serie de exercitii (se spune ca doar 36 la numar) care se axeaza pe streching, o respiratie corecta si echilibru, toate acestea fiind executate in cate o pozitie pentru un timp indelungat. Chiar daca miscarile sunt lente, acestea se executa constant fara pauze, fiind mereu concentrati asupra relaxarii si a respiratiei. Daca exercitiile sunt efectuate corect, corpul nu va simti extenuare ci un plus de energie. Aceste miscari stimuleaza activitatea fiziologica a organismului si dezvolta armonia trupului.
     Exercitiile nu sunt foarte solicitante, astfel pot fi executate de orice persoana, indiferent de varsta, deoarece ajuta la imbunatatirea mobilitatii, tonifica si intareste musculatura fara a depune un efort prea mare si da o stare de bine intregului organism.
     Tehnica pilates este chiar indicata persoanelor care sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale sau articulare, cat si celor cu probleme cardiace sau respiratorii, deoarece toate exetcitiile se executa la nivelul solului, mentinand constant ritmul respiratiei si ritmul efectuarii lor. Aici se pune baza pe calitatea executarii exercitiilor, urmarindu-se in acelasi timp corelarea respiratiei cu miscarile. Se inspira in momentul relaxarii si se expira in momentul depunerii unui efort. Exercitiile sunt simple, dar se impune incordarea tuturor grupelor musculare, timp in care respiratia corecta oxigeneaza corpul si ajuta la eliminarea toxinelor.
    Diferenta dintre pilates si yoga este faptul ca la pilates, corpul este intr-o continua miscare, nu se sta deloc, pe cand yoga este construit din miscari fixe, unde mentinerea cat mai indelungata a pozitiilor duce la dezvoltarea fizica, mentala si spirituala.
     Practicat in mod corect are o multime de beneficii. Pe langa arderea caloriilor, ajuta la mentinerea sanatatii articulatiilor, a densitatii oaselor, mareste capacitatea pulmonara si este un foarte bun tratament antistres.
     Cam atat despre pilates. Data urmatoare vom aborda un alt subiect, o alta tehnica.

0 comentarii: