Locatie Sol Spa Satu Mare

locatie solspa

Aerobic cu Gabi

Poze Aerobic

Calculator de calorii

Live Traffic Feed

Caini - Anunturi adoptii caini
Credincios, jucaus, prietenos

Social media

twitter rss feedtwitter

Traducere

Cauta pe site

Motor de cautare

căutare personalizată

Profilul meu

Parteneri

Asculta Come4Me

Vremea

Label Cloud

Rezultat cautare Google

luni, 25 ianuarie 2010

MENSTRUATIA SI SPORTUL

REDUCEREA STRESULUI SI A TENSIUNII NERVOASE




   Sa vorbim despre un proces important in viata femeilor, menstruatia.
   Medicii din antichitate vedeau in menstruatie un proces de detoxifiere a organismului, dar miturile si atitudinile fată de aceasta erau de cele mai multe ori negative. Sigur, in ziua de azi nu se mai pune astfel problema. Esta bine stiut ca odata cu aparitia ciclului menstrual, apar atat simptome fizice cat si psihice, acestea fiind cefaleea, senzatia de slăbiciune, oboseala, tulburări de somn, balonare, tensiune în sâni, crestere în greutate, acnee, constipatie sau diaree, dureri de spate, palpitatii, poftă de dulciuri, stare de nervozitate, iritabilitate, anxietate, depresie, atacuri de panică, scăderea performantei intelectuale, scăderea libidoului, etc. Acestea pot varia de la o lună la alta si de la o femeie la alta.
   Cauzele acestor simptome sunt si acum necunoscute. Se pune problema ca s-ar produce schimbari neurochimice, modificari ale ciclului estrogenic, sau pot fi influentate de factori ereditari, desi stim foarte bine ca simptomele pot fi diferite de la mama la fiica.
   Cea mai mare problema in perioada menstruatiei este DISMENOREEA, crampe puternice in partea inferioara a abdomenului, datorate contractiilor uterului, eliberarea unor substante chimice care provoaca durere, scaderea circulatiei uterine datorita contractiilor muschiului uterin care creeaza presiune pe vasele locale, iradierea pe nervi, etc. Acestea sunt cauze fiziologice care stau la baza dismenoreei. Dupa unele studii, cu aceasta problema se confrunta mai bine de 60% dintre femei. In aceste cazuri un efect calmant il au antiinflamatoarele (eu folosesc Advil Ultra care contine Ibuprofen si functioneaza), care reduc totodata si durerile de cap. O alta solutie pentru a scapa de aceste cumplite dureri sunt contraceptivele orale. Am aflat destul de tarziu de utilitatea acestora si am fost in culmea fericirii cand am realizat ca durerile au disparut cu totul, dar dupa un timp a aparut o alta problema, am inceput sa pun kilograme pe mine, asa ca am renuntat.
   Multe fete ma intreaba daca e bine sa faca aerobic in perioada ciclului menstrual. Exercitiile fizice, plimbarea, inotul, jogging-ul, mersul pe bicicleta, gimnastica aerobica reduc stresul si tensiunea nervoasa, oferind o stare de relaxare ceea ce este foarte important. Sunt medici care te sfatuiesc sa faci sport in aceasta perioada, bineinteles nu cu aceeasi intensitate ca de obicei. Cea ce nu stiu multe femei (chiar se feresc de asta) este faptul ca sunt indicate baile fierbinti si masajul de relaxare.
   Sa recapitulam: un Advil Ultra, un program de aerobic mai usor, un masaj de relaxare si o baie fierbinte vor face ca aceasta perioada "pocita" sa treaca mai usor.

0 comentarii: