Locatie Sol Spa Satu Mare

locatie solspa

Aerobic cu Gabi

Poze Aerobic

Calculator de calorii

Live Traffic Feed

Caini - Anunturi adoptii caini
Credincios, jucaus, prietenos

Social media

twitter rss feedtwitter

Traducere

Cauta pe site

Motor de cautare

căutare personalizată

Profilul meu

Parteneri

Asculta Come4Me

Vremea

Label Cloud

Rezultat cautare Google

marți, 12 ianuarie 2010

SA VORBIM DESPRE CELULITA

CE ESTE CELULITA?





     Fetele de la aerobic ma intreaba mereu ce este celulita, din ce cauza se formeaza si cum ar putea sa scape de aceasta intr-un timp cat mai scurt.
     Hai s-o luam cu inceputul. Celulita este o alterare a tesutului conjunctiv prin acumularea grasimii in tesutul adipos. Glucoza actioneaza asupra fibrelor de colagen si elastina (aceste fibre dau pielii un aspect catifelat, neted, sanatos) si provoaca asa zisa imbatranire a tesutului, provocand tulburari la nivelul circulatiei limfatice si sanguine, prin urmare, in zonele afectate se formeaza retentie de apa si toxine.
     De aceasta afectiune se poate scapa intr-o anumita masura (personal eu nu cred in rezolvarea totala a problemei) iar rezultatele obtinute in urma unor tratamente, oricare ar fi ele, depind de foarte multi factori.
     In primul rand trebuie stiut faptul ca celulita in stadii avansate este aproape imposibil de tratat, rezultatele fiind minime.
     Hai sa vedem aceasta stadializare:
     STADIUL I: Aspectul "coaja de portocala" este insesizabil cu ochiul liber, este o depunere usor deformata, se observa doar la palpare sau incordare a musculaturii in zonele afectate. I se spune "celulita flasca".
     STADIUL II: Apar denivelari vizibile, in mod special pe coapse, partea externa superioara a feselor si in zona abdominala. Aglomerarile celulitice sunt imobile si dureroase la palpare sau masaj. I se mai spune si "celulita compacta".
     STADIUL III: Aici avem deja de a face cu depuneri mari si inestetice, toata zona fiind afectata, parca ar avea aspect de dealuri (pentru mine, munti in toata regula deoarece imi rup mainile masandu-le). Din pacate, la stadiul III, nu mai vorbim doar de aspect pentru ca problemele sunt mult mai mari (si cred eu, ireversibile ), fiind afectata nu doar circulatia limfatica ci si cea microcirculara. Oxigenarea acestor zone este defectuoasa, iar retentia de toxine mult mai mare. Aceasta forma a celulitei se numeste "fibroasa cu edemuri".
     Si-acum sa vedem de ce avem celulita. Se spune ca primul factor ce duce la aparitia celulitei este (cine ghiceste castiga o bulina rosie) ALIMENTATIA DEFECTUOASA, ceea ce inseamna: multe dulciuri (ar trebui sa ma ascund acum), grasimi animale, sucuri si bauturi carbogazoase, paste in exces, aditivi alimentari si cine stie cate altele (sa pomenesc de chips-uri, snacks-uri, hamburgeri, oh, era sa uit de shaorma, yammi, ce bune sunt, nu-i asa?). Asadar, mananca linistit, apoi ne intalnim la sedinte de masaj anticelulitic.
     Un alt factor important in formarea celulitei se spune ca este sedentarismul si-am sa traduc, scriind cu litere mari, LIPSA EXERCITIILOR FIZICE REGULATE (daca mai lipsiti de la orele de aerobic veti avea varza creata pe solduri, fese si abdomen, ha!).
     Sigur, sunt si probleme de alta natura care "nasc portocale", de exemplu cele de natura hormonala cum ar fi perioada pubertatii, o sarcina, menopauza, pastilele contraceptive si sa nu uitam de "prietenul" nostru STRESUL, care provoaca hipersecretie hormonala. Consumul de ALCOOL, TUTUN si CAFEA sunt binevenite !!!(am spus o minciuna gogonata).
     Acestea fiind spuse, haideti sa recapitulam pentru a nu se confunda grasimea cu celulita. Grasimea afecteaza doar adipocitele din tesutul adipos, pe cand celulita afecteaza TOATE COMPONENTELE tesutului adipos, fibrele de colagen si elastina, nervii si vascularizatia. Asa se explica de ce in urma unei diete se reduce stratul de grasime dar nu si celulita.
     Ei si acum, pana data urmatoare cand vom vorbi despre metode eficiente de a trata CELULITA, asezati-va comod in fotoliu, desfaceti pachetul de chips-uri si turnati-va un pahar de Coca-Cola. Sa va fie de bine! :).

0 comentarii: