Locatie Sol Spa Satu Mare

locatie solspa

Aerobic cu Gabi

Poze Aerobic

Calculator de calorii

Live Traffic Feed

Caini - Anunturi adoptii caini
Credincios, jucaus, prietenos

Social media

twitter rss feedtwitter

Traducere

Cauta pe site

Motor de cautare

căutare personalizată

Profilul meu

Parteneri

Asculta Come4Me

Vremea

Label Cloud

Rezultat cautare Google

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

VIRUSUL AH1N1 LA SATU MARE

GRIPA "PORCINA" ???


 

     Nu e un subiect placut dar cred ca e de datoria mea sa vorvesc despre acesta.Stim cu totii cat de contagios si cat de periculos este acest virus, iar acum, pentru ca au aparut cateva cazuri si in Satu Mare, ar trebui sa fim mai atenti.
     N-am sa vorbesc despre masurile luate de fetele care lucreaza in salonul nostru, doar strict despre cele de care trebuie sa tinem cont la sala de aerobic.
     Este de la sine inteles ca atunci cand prezinti simptome de gripa ( tuse, febra, dureri in gat si de cap) nu pornesti spre sala de aerobic, ci te prezinti la medic si iei masurile necesare pentru a nu-i contamina si pe altii (este indicat sa stai acasa, izolat). Totusi,pentru cazuri in care simptomele inca nu sunt resimtite, sau pentru persoanele sanatoase, in astfel de locuri (spatii publice, spatii inchise), sunt anumite masuri pe care trebuie sa le urmam. Cred ca ati citit in nenumarate locuri ca igiena e cea mai importanta. 
    Asa ca spalati-va cat mai des pe maini - cand iesiti din mijloacele de transport in comun, inainte de a manca, dupa ce ati fost la toaleta. Virusii si microbii isi pot gasi un loc confortabil chiar pe cele mai utile obiecte din apropierea ta: telefonul, tastatura, biroul - astfel este foarte important sa le dezinfectezi si sa le cureti cat mai des cu putinta. Dar la fel de bine pot sta pe ganterele de la sala de aerobic sau pe saltelele pe care transpiram cu spor, in vestiare pe prosoape sau pe flacoanele cu apa din care ne stingem setea.
     Prin urmare, daca mergeti la sala pentru a face sport, nu este rusine sa intrebi daca au fost luate aceste masuri de igiena. E mult mai usor sa intrebi daca se dezinfecteaza periodic obiectele folosite pentru antrenament decat sa risti sa te imbolnavesti. Nu degeaba se spune ca "sarutul pe obraz este mai putin periculos decat o strangere de mana". O persoana care nu nu se spala pe maini de cate ori e nevoie (cand tuseste, stranuta, sterge nasul, merge la toaleta, etc.) e un adevatat transmitator de germeni si ne cadorisesc cu raceli, gripe sau chiar boli stomacale. Norocul nostru, al femeilor, este ca nu am deprins si noi acest malefic obicei.
    In concluzie, ne spalam des pe maini, dezinfectam si cerem sa fie dezinfectate obiectele folosite de mai multe persoane si...GATA, SUNTEM SALVATE!
Ah, era sa uit: SI NU DAM MANA CU BARBATII!!! =))

0 comentarii: