Locatie Sol Spa Satu Mare

locatie solspa

Aerobic cu Gabi

Poze Aerobic

Calculator de calorii

Live Traffic Feed

Caini - Anunturi adoptii caini
Credincios, jucaus, prietenos

Social media

twitter rss feedtwitter

Traducere

Cauta pe site

Motor de cautare

căutare personalizată

Profilul meu

Parteneri

Asculta Come4Me

Vremea

Label Cloud

Rezultat cautare Google

vineri, 15 ianuarie 2010

TRATAREA CELULITEI

SA SCAPAM DE CELULITA


   Dupa cum am promis, am revenit sa discutam despre tratarea celulitei. Multe persoane isi fac iluzii ca celulita va trece de la un tub de crema sau gel aplicat pe zona problema. Alo, treziti-va!, acestea au doar un rol de intretinere prin intinderea pielii, dar efectul este de foarte scurta durata si nu trateaza celulita.
   De asemernea, sedintele de fitness au un efect minim, la fel si tehnicile de masaj, care incorect executate pot avea si efect invers. Nici chiar lipoabsorbtia nu trateaza celulita ci doar contribuie la diminuarea tesutului adipos.
   Exista chiar si ciorapi anticelulitici, acestia avand rolul de-a imbunatati circulatia venoasa, dar sunt indicati doar in stadiile incipiente fiind total ineficienti odata cu agravarea celulitei. Mai mult, purtarea frecventa a acestora au un efect negativ asupra aparatului circulator, caz in care functioneaza chiar invers ducand nu numai la formarea celulitei dar si la complicarea ei.
   Ce ne facem acum? Se pare ca nimic nu functioneaza. Totusi, noi trebuie sa scapam de ea!
   Am sa va dau o veste buna. De fapt, toate cele insirate mai sus functioneaza impreuna dar nu sunt suficiente spentru a opri evolutia afectiunii.. In primul rand se urmareste inlaturarea factorilor care au dus la formarea celulitei, aceasta nefiind doar o problema estetica ci un avertisment asupra unui mod de viata nesanatos. Aparitia celulitei arata o disfunctie in organismul nostru la nivelul schimbului de substante, adica al unor dereglari metabolice.
   Asadar, in primul rand, pentru a ne mentine sanatosi si pentru a scapa de celulita, trebuie sa ne schimbam in primul rand obiceiurile nesanatoase, incercand sa imbunatatim circulatia sanguina in tesuturi. Astfel se va activa schimbul de substante si la nivelul tesutului adipos, se vor elimina reziduurile toxice si celulele grase, iar mai apoi se va putea lucra si la formarea musculaturii.
   Si-acum am sa-i dau drumul cu "bla-bla-bla"-urile, adica cu reguli care ar trebui urmate:


  • nu crede nimic din ceea ce incepe cu "scapati rapid de celulita". Asta e prima regula!!!
  • consumul a cel putin 2,5-3 litrii de lichide pe zi
  • reducerea consumului de cafea si alcool
  • renuntarea la fumat
  • alimentatie echilibrata
  • asigurarea unui aport de proteine si reducerea consumului de glucide (mai ales zaharul)
  • eliminarea grasimilor ne-benefice (grasimi "bune"sunt cele vegetale neprajite si acizii grasi din peste, iar grasimile "rele" sunt cele de natura animala)


    Daca reusiti sa urmati acesti pasi, impreuna cu exercitiile fizice si cu un masaj corect executat, rezultatele nu vor intarzia sa se vada.
   Am un secret dar nu-l spune-ti nimanui. Ca sa nu cumparati costisitoarele cremele "anticelu" ce se gasesc in comert, am sa va dau eu o reteta care se poate prepara in bucatarie si chiar functioneaza (pe incercate):


  • o ceasca de zat de la cafea (ideal ar fi extract de cafeina)
  • o lingurita piper alb
  • o lingurita ardei iute macinat
  • o lingurita scortisoara
  • planta de iedera (se gaseste la orice plafar)
  • ulei de masline (cat sa poti face o pasta din ele) 


   Dupa ce ai pregatit acest "maclavaiz" (e oribil) il aplici pe zonele afectate, impachetezi bine cu folie si stai asa pana spun eu "ajunge" :)))))))))
   Si-acum serios! Este bine sa stai cu impachetarile cel putin 40 min si cat de des iti permite timpul (macar de trei ori pe saptamana).
   La fel de usor de poate prepara crema pentru masajul anticelulitic amestecand cele insirate mai sus cu o cantitate mai mare de ulei sau cu o crema oarecare.
   Gata cu ora de lectura!!!
   Strategia a fost hotarata, armele le avem... la lupta ca ne invadeaza dusmanii!!!

0 comentarii: